Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vydařená pouť i křest knihy

AKTUALIZOVÁNA VIDEA. Pouťový víkend ve znamení příjemného počasí,zábavy i poučení prožili návštěvníci pouti v Touchovicích.

article preview

   Touchovická pouť uskutečněná v tradičním čase, a to první neděli po svátku sv.Vavřince, přilákala na místní letní cvičiště spoustu návštěvníků.

   Již sobotní zábava byla hojně navštívena i přes silnou konkurenci akcí v okolí. Zábavymilovní tanečníci se bavili do časných ranních hodin za doprovodu hudební skupiny REFLEX.

   Nedělní pouťové odpoledne spojené se křtem knihy o Touchovicích bylo sestaveno jako prolínání historie se současností. Nemohlo začít jinak než  příjezdem hraběnky Beřkovské ze Šebířova s družinou za zvuku slavnostních fanfár Křivoklátských trubačů. Hraběnka pronesla zdravicí "poddaným a rychtáři", starosta obce Hřivice pan Josef Hajm převzal od hraběnky glejt a pozdravil shromážděné občany. A již vtrhla na scénu šermířská skupina Anno Domini a svými středověkými souboji a šarvátkami přiblížila dobu, kdy hraběnka vlastnila panství "túchovské".

   Poté již moderátor pouťového odpoledne Milouš Červencl pozval na scénu známého tanečníka a herce Vlastimila Harapese, který přečetl úryvky z knihy "Touchovice v okrese lounském". Po průvodním slovu autora knihy Miroslava Černého se shromáždili všichni, kteří se na jejím zrodu podíleli, aby knihu slavnostně pokřtili. Kmotry se stali pánové Vlastimil Harapes a Karel Vágner.

   Očekávaný koncert skupiny Vágner family byl důstojným vrcholem slavnostního odpoledne. Členy rodinné skupiny představil postupně Karel Vágner a všichni předvedli své pěvecké umění. Bouřlivý potlesk a zástup žadatelů o autogram svědčil o úspěchu vystoupení.

   Ještě jednou se představili členové Anno Domini, tentokrát v renesančně odlehčené zbroji. Na závěrečném poděkování se představili všichni vystupující a dostalo se jim oprávněného potlesku publika. Skupina Jaromíra Laksy uzavřela odpoledne svým  vystoupením a směsí populárních melodií.

   Pouť nebyla jen oficiální program, ale stala se místem setkání rodáků. Mezi hosty jste mohli zahlédnout posledního majitele mlýna, členku ochotnického divadelního spolku, členy sokolské jednoty a další místní rodáky.

   Za hezkou pouť děkujeme skupině Vágner family, šermířské skupině Anno Domini, Křivoklátským trubačům, p.Milouši Červenclovi, skupině Jaromíra Laksy, zvukovým technikům a DJům KarTonto, restaurantu Flamengo, občerstvení u Pechyho, provozovatelům pouťových atrakcí, Obecnímu úřadu Hřivice a Opočno, všem sponzorům a hlavně pořadatelům z řad členů tělovýchovné jednoty a dobrovolných hasičů z Touchovic.   

   Největší poděkování patří slunnému a teplému počasí, které celou akci provázelo.                  

Výběr fotografií naleznete v našich fotoalbech. Více fotografií roztříděných do kategorií pak na těchto odkazech :

Pouť 2011 ZÁBAVA - ODPOLEDNE - ŠERMÍŘI ANNO DOMINI - KŘEST - VÁGNER FAMILY

Videa - Šermíři I - Šermíři II - Křest knihy

                                                                                                                               (hp)

 

 
 


Poslední fotografie


Počasí




Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30