Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pouťový víkend v Touchovicích

article preview

Pouťový víkend v Touchovicích

Pouť k poctě sv.Vavřince, patrona obce začala podle tradičního scénáře sobotní venkovní zábavou a všichni návštěvníci se dobře bavili za doprovodu Funny Orchestry J.Kleina.

Bohatý program byl připraven na neděli. Každoroční krátká sonda do historie obce se dotkla významné osobnosti, která Touchovice vlastnila v 15. století, žateckého měšťana  Jana Pitrkaufa, sadaře a renesančního člověka. V duchu jeho připomínky byl oceněný Cenou Jana Pitrkaufa touchovický sadař pan Josef Kastner st. a další připomínkou byla soutěž cukrářských výrobků místních hospodyněk plněných ovocem.

 Program pouti zahajoval i končilo vystoupení folklorního souboru Jirkovák s moravskými písněmi. Velkým lákadlem programu byl pěvecký koncert  Dua Kamélie.  Jejich vystoupení  se  slavnými  hity naplnilo očekávání a uchvátilo přítomné všech generací. Nechybělo ani poutavé vystoupení souladu jezdce a koně, kdy pan Najman představil vystoupení v husarském oděvu maďarské lehké jízdy a seznámil nás s "husarskými kousky".  Předvedl i útok na koni s kopím a šavlí. Závěr opět tradičně patřil tanci mistra Vlastimila Harapese. Krásné počasí zarámovalo celé povedené odpoledne.

Poděkování p.Červenclovi za moderování a dramaturgii pouti,obci Hřivice za podporu, všem vystupujícím za předvedené výkony, mistru zvuku DJ Tonymu, majitelům občerstvení a pouťových atrakcí, dobrovolníkům nejen z řad TJ a SDH Touchovice za přípravu a úklid areálu, ale hlavně všem návštěvníkům, kteří se přišli na pouť podívat.

                                                                           (hp)

                                                                                                                                                      

 

Náhledy fotografií ze složky Touchovická pouť 2017

 


Poslední fotografie


Počasí




Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30