Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pouť 2018

article preview

Po roce letní cvičiště v Touchovicích zaplnily lunaparky a pestré stánky, což bylo neklamným znamením návratu svatovavřinecké pouti do vsi.

Sobotní večerní zábava přivedla opět na pódium do Touchovic oblíbenou žateckou skupinu Aquarius, která své příznivce nezklamala a bavila početné návštěvníky až do ranních hodin. 

Nedělní odpoledne sestavují pořadatelé jako pestrou směs zábavy i poučení. O malou změnu hudebního žánru se letos postarala skupina Vápenice. Dva výborně sestavené hudební bloky daly zavzpomínat na spoustu oblíbených country či folkových hitů.

Stálý moderátor pouti p.Červencl připomenul kulaté výročí vzniku republiky a strom republiky  vysazený u této příležitosti u rybníka. Dalším vstupem do historie bylo připomenutí 125.výročí založení místního hasičského sboru.To ozdobily členky ženského hasičského družstvu improvizovanou recesistickou scénkou. 

Pavel Najman letos přivezl na pouť nejen svého koně, ale i vystoupení "Češi v americké kavalerii", jako ukázku bojové výbavy a umění z americké občanské války. 

Pestrost pouťového odpoledne pak podtrhl komik Milan Pitkin. Svá komická vystoupení rámoval písněmi z repertoáru Waldemara Matušky, takže pro mnohé posluchače odhalil i novou tvář výborného zpěváka.

Konec odpoledne obstaral Vlastimil Harapes a místní dívky výzvou k tanci a skupina Vápenice závěrečným hudebním blokem.

Během odpoledne probíhala degustace a hodnocení pouťových koláčů porotou složenou z pánů Pitkina, Harapese a paní Eisenhammerovou. Výsledky nejsou důležité. Všem hospodyňkám děkujeme, všechny výrobky byly vynikající.

 

Děkujeme všem návštěvníkům pouti, učinkujícím, zvukaři Tonymu, majitelům pouťových atrakcí, občerstvení a obci Hřivice.

Zvláštní poděkování celé skupině organizátorů a pomocníků, kteří vše připravili udrželi v chodu a nakonec uklidili. Díky

                                                                       (hp)

 

Fotografie naleznete na Foto 1, Foto 2, Foto 3.

 

 

 

 

 

 
 


Poslední fotografie


Počasí




Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30