Jdi na obsah Jdi na menu
 


Touchenfish 2020/2

article preview

TOUCHENFISH 2020/2

 

V sobotu 11.7. proběhl druhý, tedy prostřední závod rybářských závodů v letošním roce – TOUCHENFISH 2020/2. Netradiční oproti ostatním byl tím, že v rámci letních teplot se část soutěžících sešla již v pátečních odpoledních hodinách, posedělo se, diskutovala se taktika, pobavilo se do hlubokých nočních hodin a někteří i přespali pod širým nebem až do sobotního zahájení.

Začínalo se o něco dříve než obvykle, takže po šesté hodině ranní již bylo u velké části soutěžících nahozeno. Ranním hodinám nepřála příliš metrologická situace a lehký déšť donutil lovící skrýt se pod vše možné i nemožné. Ředitel se rozhodl schovat pod jízdním kolem, ale vzhledem k chybějícímu drátu u výpletu  předního kola, si příliš nepomohl. Jarda v tričku odolával kapkám pod rozrostlým šípkem nějaký čas, než byl donucen nasadit mikinu, poté použít kapuci, následně pytel od altánku. I ten ovšem vykazoval značné netěsnosti. Dírami v pytli ovšem mohl pohodlně Jarda sledovat okolí i nastražený splávek.

Soutěžící Hajs vlastnil bivak velikosti menší zemědělské usedlosti, nicméně v rámci zápolení jej před dotěrnými a promoklými kolegy zdatně bránil náhradní vidličkou. Co se Tonyho týče, mohli by se od něj výrobci mobilhajmů dost učit….Ostatní trpěli, jak se dalo.

Počasí se okolo poledne umoudřilo a záznamové papíry se již pěkně začaly plnit. Bohužel, jak je již delší období častým jevem na rybníce, převažovaly opět především malé ryby, hlavně tradiční a přemnožení karasi a to téměř v naprosto shodném rozměru 22 až 24cm. Bylo jich celkem vytaženo 130 kusů a pouhých 20 kaprů, z toho polovina podmírečných.

Celkovým vítězem se stal Jarda Hajm, a to shodně jako Tony  v prvním závodu na jaře, čili v obou kategoriích. Jardovi samozřejmě gratulujeme.

Zbývá poslední podzimní závod, zvažujeme i jeden lehce mimosoutěžní – noční Touchenfish, který by mohl být velice zajímavý.

Rádi bychom poděkovali všem zúčastněným i kolemjdoucím, kteří vytvořili skvělou atmosféru a náladu v rámci celého víkendu, neb o to jde přeci především.

 

Za ředitelství závodu a spolek RybaTouch

 

J.S.

 

Fota ZDE

 

 
 


Poslední fotografie


Počasí




Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30