Jdi na obsah Jdi na menu
 


Touchenfish letos poprvé - 1/2021

article preview

Před x lety by asi nikoho z nás nenapadlo, jakou pěknou tradici si z našich rybářských závodů uděláme. Ve srovnání s prvním a aktuálně posledním kláním se rozhodně mnoho změnilo. První závod letošního roku byl časově nejdelší, přestože samotná soutěž se konala klasicky v průběhu soboty.

 Nejde primárně o to, zasednout k vodě, nahodit, chytat, zapisovat a žárlit na sousedovo o dva cm většího kapříka, nýbrž především o všeobecné setkání místních v příjemném prostředí u vody. Proto akce probíhala již od pátku, chytání bylo dobrovolné, občerstvení bylo předimenzované za účelem zajištění pohoštění pro náhodné návštěvníky, korzující spoluobčany, rodinné příslušníky a pozvané přátele a známé. Vítězství v kategorii nejvyššího dosaženého počtu bodů obhájil Jarda a v paralelní soutěži o největší dosažený úlovek zvítězil Tomáš „Dudy“ s kaprem 57cm dlouhým. Těsně po soutěži se Tomášovi „Tonymu“ podařilo chytit ještě amura se 69cm, což by bylo vrcholem klání a pravděpodobně i celkovým rekordem v historii závodů Touchenfish.

Jediným, bohužel dost podstatným mráčkem nad závody, a to nejen tím fyzickým, který nás střídavě poněkud pozlobil, je stav rybníka. Zatím z neznámé příčiny došlo k prudkému poklesu výšky hladiny v rybníce, sesuvu nábřežních panelů ke dnu a destrukci kamenného obložení břehů, což může ohrozit populaci ryb, celkový biotop a tato skutečnost rovněž značně ztížila i přístup k vodě ze strany od obce. Pevně věříme, že se najde řešení této nepříjemné situace a budeme moci dále využívat vodní plochu k duševní rekreaci, soutěži i volnému lovu v rámci klasických povolenek.

 

Za spolek RybaTouch

Ředitel závodu

Jan Stejskal

 

FOTA ZDE

 
 


Poslední fotografie


Počasí




Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30