Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hřivice - 700 let

    Sobota 18.června byla hlavním dnem letošních oslav, při kterých si připomínáme 700 let od první písemné zmínky o Hřivicích.

    Již v pátek začaly oslavy zasazením tří památných lip a položením kytic a vzpomínkou na padlé ve světových válkách u pomníků všech tří obcí.

    Sobotní program začal mší v místním kostel a pokračoval slavnostním průvodem obcí, kterého se zúčastnilly spolky a sdružení  všech tří obcí, pozvaní hosté a široká veřejnost. Do kroku malým mažoretkám a všem účastníkům vyhrávala Lounská 13. Po průchodu obcí byl na návsi představen nový prapor obce Hřivice, kterému požehnal o.Vilém. Po slavnostním proslovu starosty obce Josefa Hajma, se krátkým pozdravem připojil i Zsolti Kozelka, potomek rodu Kozelků, kteří svého času vlastnili hřivické panství. Nakonec krátkého shromáždění se rozezněl zvon z místní historické zvonice.

    Další program se již odbýval v prostorách sokolského cvičiště. Opět vyhrávala k poslechu Lounská třináctka, proběhl křest nové knihy o Hřivicích a Markvarci. Návštěvníci mohli během odpoledne shlédnout profesionální agility, Rakovnické ostrostřelce, Divadlo Ve tři, parcourové vystoupení místních sokolů, ukázku historického souboje v podání Zsoltiho Kozelky a jeho syna. V sokolovně byly hojně navštěvované výstavy z historie obce a výrobky výtvarné dílny. Děti se určitě zabavily při soutěžích a ti starší využili krásného odpoledne k setkávání s přáteli a rodáky.

    Večerní program odstarovalo výborné hudební vystoupení skupiny Jazz Case, kdy tančící neodradila ani krátká dešťová přeháňka. Večerní zábavu pak obstarala Funny orchestra Jaroslava Klaina, ohnivá show a  zpěváci z populárního muzikálu Mamma mia.

Díky obci a všem pořadatelům za příjemnou akci.

Fotografie naleznete na stránkách hřivických hasičů  -  PRŮVOD, ODPOLEDNÍ PROGRAM, VEČERNÍ ZÁBAVA.

Anebo ZDE

                                                                                               (hp)

 

                   

 
 


Poslední fotografie


Počasí




Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30