Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozsvícení vánočního stromu a bohatší betlém

Rozsvícení vánočního stromu a bohatší betlém mohli návštěvníci vidět na návsi v Touchovicích.

    Podvečer první adventní neděle byl v Touchovicích vyhrazen rozsvícení vánočního stromu a vystavení betlému s vyřezanými figurami v životní velikosti.

    Slavnostní ráz svátečnímu odpoledni vdechl výborný smíšený pěvecký sbor Harmonie. Pěvecký sbor orámoval svým vystoupením zdravice přednesené starostkou sboru dobrovolných hasičů a starostou obce Hřivice. Při poslední písni se rozsvítil nejen vánoční strom, ale i betlém, který již několik let zdobí místní náves. Každý rok se snaží jeho tvůrci, pánové Ložan a Nipl, obohatit o další figury. Ani letos tomu nebylo jinak, přibyl ponocný se psem.

     Po slavnostním úvodu si mohli návštěvníci popovídat se sousedy, ochutnat připravené občerstvení, o které se postarali nejen rodiny pořádajících sportovců a hasičů, ale též někteří návštěvníci. Podávalo se též svařené víno, čaj a vynikající domácí guláš. Na své si přišli i naši nejmenší, kteří si mohli ulovit rybu nebo ozdobit perník a ještě dostali malý dárek.

      Mezi návštěvníky jsme již po několikáté mohli vidět přeživší lidické děti, které se k nám rádi vrací a jsou pravidelnými návštěvníky touchovické pouti.

      Děkujeme za všem návštěvu a pořadatelům za příjemné odpoledne. A nezapomeňte v neděli 29.prosince se sejdeme při výletu na Pravdu, letos již podeváté.

Fotografie najdete v našem fotoalbu, více potom na :

http://tjtouchovice.rajce.idnes.cz/Rozsviceni_vanocniho_stromu_1.12.2013/

Videa na :

https://www.youtube.com/watch?v=FEA4yk7GtuA

http://www.youtube.com/watch?v=kyc5Eq40sZ8&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=zjP4nSzOu0A&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=3HK548FWia0

 

Náhledy fotografií ze složky Rozsvícení vánočního stromu 2013

 


Poslední fotografie


Počasí




Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30