Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslava koní

Oslavou koní a jezdců se stala Hubertova jízda.

   Oslavou souznění koní a jezdců s přírodou lounského Podlesí se stala letošní Hubertova jízda pořádaná panem Miloušem Červenclem ve spolupráci s Obcí Opočno a Tělovýchovnou jednotou Touchovice.

   Již samotná účast více než třicítky koní a jezdců dávala tušit  úspěšnost letošní Hubertovy jízdy. Zahájení u sokolovny v Opočně obstarali Křivoklátští trubači, starosta Obce Opočno p.Richter a hostitel p.Červencl. Poté se jezdci vydali na samotnou jízdu vedoucí krásnou podzimní krajinou lounského Podlesí. V areálu sokolovny pokračoval doprovodný pořad pro děti, při kterém se svezly na spřežení taženém poníky, obdivovaly výcvik psů i krásu dravých ptáků. Samy pak předvedli své dovednosti při hrách a soutěžích.

   Účastníky Hubertovy jízdy při návratu čekala ještě zastávka u letního cvičiště v Touchovicích, kde byl po krátké zdravici dekorován nejsympatičtější kůň a ing Václav Chaloupka převzal pamětní touchovickou minci a knihu. Poté se již všichni účastníci vydali k cíli a pro zasloužené občerstvení připravené v hostinci Myslivna v Opočně.

   Letošní koňské dostaveníčko se těšilo i přízni diváků. Vidět koně "naživo" je opravdu nezapominutelný zážitek, kterému se žádný televizní přenos nevyrovná.     (hal)

 

Vybraná fota jsou v naší fotoalbu a všechna jsou zde.

 

Náhledy fotografií ze složky Hubertova jízda 2011

 


Poslední fotografie


Počasí




Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30