Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. barová židle s historikem PhDr. Eduardem Stehlíkem

article preview

Jeden rok a tři dny uběhlo mezi dvěma setkáními s historikem a ředitelem lidického památníku panem Eduardem Stehlíkem, kterého tradičně zpovídal pan Milouš Červencl.

Témata se týkala nejen historie,ale též  budování a obnovy památníku československých parašutistů ve Skotsku, včetně peripetií s tím spojených. Hodně zajímavá byla část o práci historiků a jejich odpovědnosti při mapování osudů jednotlivců s ohledem na dějinné události, zvláště s ohledem na novodobou historii, kde žijí pamětníci, příbuzní a potomci. Nebylo nemožné dotknout se možného zkreslování historie ať již záměrné či způsobené jednostranným výkladem nalezených dokumentů. Dotazy z publika se týkaly nedávného televizního pořadu o Postoloprtech, anebo osudu ostatků zavražděných parašutistů.

Více než devádesátiminutové setkání uteklo jako voda a nezbývá se těšit než na další setkání atˇ již s panem Stehlíkem nebo jiným zajímavým hostem.

Děkujeme všem divákům za návštěvu, panu Červenclovi za vedení rozhovoru, Tonymu za zvuk, panu Novákovi za zapůjčení sálu a všem pořadatelům za přípravu a úklid.
                                                                                                                                           (hp)

 
 


Poslední fotografie


Počasí




Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31