Jdi na obsah Jdi na menu
 


Malé ohlédnutí za hasičskou sezónou

         Přestože hlavní náplň soutěžních víkendových dostaveníček hasičů – Krušnohorská liga (KL) ukončila svůj další ročník již před měsícem nechal jsem hodnocení sezóny až po posledních absolvovaných závodech. Je třeba určitého odstupu, nechat vychladnout vášně a pokusit se s určitým nadhledem další rok zhodnotit.

 

 

         „A“ družstvo mužů obsadilo v konečném hodnocení KL 4. místo. To je zatím nejlepší umístění pánského družstva v historii účastí mužů v této soutěži. Mohli muži pomýšlet na medailové pozice? Ano, ale nevyhnuli se několika výpadkům, které je připravily o konečné medailové umístění.

       „B“ družstvo absolvovalo, mimo jediného závodu, poprvé celou  sezónu KL a celkové 14.místo uprostřed startovního pole je solidní výsledek Pokud jejich působení bereme jako zálohu pro „první“ družstvo jsou již dnes některé posty plnohodnotně nahraditelné chlapci z „béčka“.

         Dámský tým je pravděpodobně zklamán. Konečné 4.- 5.místo znamená ústup z pozic, představovaných třemi bronzy v minulých sezónách. Dvě hlavní příčiny- konkurence nespí a ostatní týmy se neustále zlepšují. Druhou příčinou je nestabilita kádru, v jakém složení se poběží příští závod je často velkou hádankou. Tolik asi hodnocení účasti v Krušnohorské lize v požárním útoku.

         V ostatních soutěžích konaných v okolí je vidět větší závodní praxe našich týmů, stejně jako závodníků Jimlína a Zeměch, mezi kterými se většinou rozhoduje o medailích.

         Slovíčko k mladým hasičům. Slabší ročníky se podepsaly na základně mladých hasičů. Zúčastňují se alespoň vybraných soutěží, ale malý počet i nízký věk jim zatím brání ve větším prosazení do popředí výsledkových listin.

         Přejme našim hasičům hodně zdaru v příští soutěžní sezóně, vyřešení všech problémů a nezapomínejte, že soutěže jsou pouze jednou z částí Vaší činnosti. Veškeré působení hasičů je dobrovolné, ale určitá míra sounáležitosti a zodpovědnosti je nutná stejně jako dobré mezilidské vztahy. Dobrý kolektiv je většinou důležitější než sebelepší soutěžní výsledky.                                                                                      (hp)

 
 


Poslední fotografie


Počasí




Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30