Jdi na obsah Jdi na menu
 


Touchenfest 2015 - ročník č.3

          V sobotu 22.srpna. proběhl v Touchovicích  již třetí ročník pop/rockového hudebního festivalu - Touchenfest 2015. Akce, kterou již lze nazvat tradiční,prošla zajímavým vývojem a oproti předchozím dvěma ročníkům rozhodně zvýšila level. Ať už klasickou festivalovou stejdží, větší než vloni, zvolenými kapelami, zvukem, návštěvou i celkovou organizací, směle se již dnes může zařadit mezi festivaly regionální úrovně.

Celou záležitost organizuje především lounská rocková kapela Barruth ve spolupráci s TJ a SDH Touchovice a agenturou EMI3. Počasí bylo v podstatě ideální, travnatý terén se zpevněnou plochou před podiem ve skvělém stavu a v 15:00 se mohlo naplno začít.

Přehlídku zahájila poněkud kratším vystoupením organizátorská kapela Barruth. Samo uskupení zdůvodnilo krátký set momentálními velkými změnami, kterými těleso v současné době prochází a to nejen po personální, ale i hudební stránce.

Půl hodiny po nich a přestavbě odehráli svůj rock´n rollový set boleslavští Ty krávo. Jejich vystoupení bylo plné energie a naprosté pohody.

Po "Krávách" rozjela svou produkci již tradiční skupina Not Perfect z Prahy, která se zúčastnila zatím každého ročníku, tentokráte s novou zpěvačkou. Jejich rock s občasnými

art prvky roztleskal již solidně se plnící areál festivalu.

Poté přišla řada na známější tělesa, postupně za sebou předvedly své kvality kapely Lety mimo, headliner večera Totální Nasazení a Dilated, kteří již všichni patří mezi 

stálice hudebních festivalů v celorepublikovém měřítku a určitě netřeba je zde detailněji představovat.

Akce se již pomalu blížila k závěru vystoupením mostecké kapely Carpatia Castle, která přivezla do Touchovic gotický rock s krásnými kostými vystupujících a neméně dobrou hudbou. 

Úplným závěrem pak byl set pražských, instrumentálních Deep Stare, u nichž každý, kdo má rád hudbu i po technické stránce musel smeknout.

Okolo půl jedné, přesně dle stanoveného rozpisu kapel, a za to si zaslouží organizátoři velkou pochvalu zhasla světla, dohrály poslední tóny a Touchenfest se stal pomalu minulostí.

Co víme již teď, další ročník rozhodně bude a cílem všech, kteří se na tomto díle účastnili, je zajít opět o kousek výš. Zda se jim to podaří, se můžete přijít podívat sami  20.8. 2016.

Poděkování patří všem učinkujícím, organizátorům a sponzorům, ale i obyvatelům Touchovic za schovívavost a toleranci - děkujeme.

 

                                                                                         (Hr.v.T.)

 

Fota v našem fotoalbu nebo ZDE

 

Náhledy fotografií ze složky 3.Touchenfest - 22.8.2015

 


Poslední fotografie


Počasí




Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31